Textieloppervlakten, ongelimiteerd, fragmenten van een uitgestrekt continuüm , open ruimten, voorlopige oppervlakten, een opeenstapeling van elementen, soepelheid , koloriet, textuur,  reliëf, ruimtelijke situatie: Dit alles is het object en het subject van mijn werk.

De materie bepaalt de geest en de middelen.  De materialen bepalen de taal.  Daarom ook dat het medium de syntaxis  en de wil tot persoonlijke expressie  met elkaar in overeenstemming moeten zijn.  De primaire  eigenschappen (soepelheid , kleur, textuur)  van z’n basiselement (de vezel, de draad)  de duidelijkheid van z’n structuur (horizontaal, vertikaal , gekruist) maken dat de mogelijkheden oneindig zijn.

Geboren in Gent op 27 augustus 1957.

Studies :

Brugge, Instituut H. Familie : Plastische Kunsten en Regentaat (1969-1975-1977)
Antwerpen, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten: Hoger Kunstonderwijs - Monumentale Kunsten - Specialisatie Tapijt (1977-1980)
Antwerpen :  Diploma "Meester in de Beeldende Kunsten" optie Vrije Kunsten - Vrije Monumentale (25 juni 1998)

Bekroningen

Brussel : ‘ Eerste Prijs Wandtapijten ‘ 1980. Nationale Commissie- Kunstambachten- met tapijt : ‘ Leven en Dood’.
Antwerpen : ‘ Tweede Prijs : ‘ Bell Telefoon’ 1980. Van de Club der Twaalf.
Brugge : 1981. Gouden Medaille Kunstkring  Iris.
Ninove : 2004. Prijs van de Pers, voor Wolkenreeks.
Zonhoven : ( Limburg) 2004-2005. Wedstrijd Kunstintegratie- Rusthuis H.Catharina- Textiele tegels en sisaltapijt worden geïntegreerd.
Zedelgem : 2005. Derde Prijs, ontwerp Cultuurprijs.
Zedelgem : 2006. Kunstintegratie met 22 textiele tegels in het nieuw gemeentehuis
Gent : 2007. 2° Laureaat "Arts+Sports Trophy 2007" op de Vlaamse kunstbeurs Lineart

Wij gebruiken wellicht wat al te gemakkelijk de term uniek wanneer wij het over een kunstenaar hebben die op een persoonlijke wijze een bepaalde discipline hanteert of interpreteert.  Die term zouden wij eigenlijk moeten voorbehouden aan mensen zoals Katy De Bock die niet alleen verrast omwille van de manier waarop zij werkt maar ook omwille van de intensiteit waarmee zij ondermeer de begrippen collage en tapijtweven vertolkt en ze een ander gelaat geeft, een andere dimensie.