2015 07 Zomer in IchtegemKaty De Bock neemt deel aan het kunsttuinenparcours "Zomer in Ichtegem".

Je kan de kunstenaarstuin en het atelier bezoeken elke zaterdag, zondag en maandag van juli en augustus 2015, van 14u.00 tot 18u.30.
Zeeweg Zuid 29, Aartrijke (nabij de parking van kasteel d'Aertrycke).

ATELIER SUYTHEM

Atelier Suythem herbergt het opmerkelijke textieldesign van Katy De Bock. Met textiel geeft zij een nieuw elan aan diverse kunstvoorwerpen zoals ledlampen, wandreliëfs, textiele tegels, handgeweven tapijten tot handtassen, broches en sjaals. Van experiment over prototype tot afgewerkt product, alles wordt handgemaakt, met een grote gevoeligheid voor kleur, materie en structuur, uit de natuur gegrepen... in pure zijde... Veel gebruikte technieken zijn het Japanse shibori en de transfertechniek. Achter deze muren opent zich een nieuwe textielwereld voor de bezoeker. Een lonende ervaring!

KUNSTENAARSTUIN

Het atelier wordt omgeven door een romantische, wilde landschapstuin, met diverse tuinkamers waarin zeldzame bloemen nog kunnen gedijen, waterpartijen waar kikkers nog een heerlijk leven hebben, een moestuin met vergeten groenten, een oranjerie om alles te laten ontkiemen en een heerlijk bos om ongestoord in rond te struinen. Voor de stille genieter bieden heel wat hoekjes ongeziene schoonheid voor het oog. De rust is hier nog tastbaar aanwezig; een ideale plek om even te vertoeven en helemaal terug te keren tot jezelf…